Festival Artístic Internacional L’Arlequí

El Festival Artístic Internacional L’Arlequí neix el 2016 de la mà de l’Associació Escena Mollet (Pau Segalés i Mariona Rabasa) arran de la necessitat de portar a la ciutat de Mollet del Vallès una gran varietat d’espectacles per a tots els públics d’alta qualitat artística i de posar en valor les arts escèniques de carrer: clown, titelles, màgia, circ, acrobàcies, música, malabars… Es tracta d’un esdeveniment del tipus buskers festival, un format molt popular a Europa en què el públic pot accedir lliurement als espectacles i decidir, al final de cadascun, la retribució de l’artista i/o companyia.
El festival, que se celebra anualment el primer cap de setmana de setembre, té voluntat de ser un referent de les arts escèniques de carrer a la província de Barcelona. En les quatre primeres edicions hi han participat 40 companyies internacionals provinents de més de 20 països, com ara Colòmbia, Brasil, França, Itàlia, Austràlia, Cap Verd, Japó o Portugal; moltes d’elles, a més, han estat reconegudes amb prestigiosos premis internacionals.

Compromís social i solidari

En cada edició, el cabaret de cloenda, a l’escenari del Jardinet, destina tots els diners recaptats a una causa solidària. Artistes, organització i públic uneixen forces per un mateix fi, un acte que compta amb molta repercussió perquè és el mateix que serveix per posar punt i final al festival fins l’any següent. Els beneficis s’han destinat a entitats com ara l’ONG Proactiva Open Arms, Pallassos Sense Fronteres o l’ONGD Alkaria.

A més, des de la tercera edició, a banda de la programació general, el festival ha inclòs un programa social per fer arribar els espectacles a les persones que malauradament no poden gaudir del festival al carrer. Ara, sense aquesta part no s’entendria l’altra, ja que l’una i l’altra han esdevingut igual d’importants. D’aquesta manera, durant els dies previs al festival de carrer, diversos artistes internacionals de L’Arlequí actuen al Centre Educatiu i Unitat Terapèutica Els Til·lers de la Generalitat de Catalunya, a l’Hospital Sociosanitari (per als pacients del centre i per als usuaris de la Llar Residència Alb-Bosc i el centre de dia de rehabilitació), i també per al Menjador Social de Càritas. Tots els equipaments es troben a Mollet del Vallès.

El Jardí de L’Arlequí

Amb la voluntat de mantenir viva l’oferta cultural en temps de pandèmia, el 2021 Escena Mollet va crear el cicle d’espectacles de petit format El Jardí de L’Arlequí. Després de l’èxit de les quatre edicions del Festival Artístic Internacional L’Arlequí, i coneixedors que la situació actual feia molt difícil la celebració d’un festival d’arts escèniques de carrer a la ciutat de Mollet, els organitzadors van apostat per crear un esdeveniment adaptat a les circumstàncies de la Covid-19 al Jardí del Casal Cultural de Mollet. El cicle ja compta amb dues edicions, per on hi han passat 7 companyies catalanes i estatals de circ, teatre, màgia, música i jocs interactius.

els creadors

Pau Segalés

Mariona Rabasa

vídeos

cartells d'edicions